Het Fonds

Het Fonds

Het beleggingsbeleid wordt mede uitgevoerd op basis van drie trends:

Energietransitie/klimaat. Het Short Selection Fund (SSF) belegt short* in beursgenoteerde bedrijven die niet (voldoende) profiteren van de energietransitie. Doorgaans worden deze bedrijven in de winst en omzet geraakt door klimaatverandering en politieke maatregelen. Door te anticiperen op een daling van de aandelen (short gaan) van deze bedrijven kan het SSF profiteren van deze trend.

Digitalisering. Het SSF belegt short in bedrijven die hun omzet en winst zien dalen als gevolg van technologische vooruitgang. Door te anticiperen op een daling van de aandelen van deze bedrijven als gevolg van ontwikkelingen op het gebied van biotechnologie, robotisering en/of kunstmatige intelligentie, kan het SSF profiteren van deze trend.

Deglobalisering. Het SSF selecteert shortposities in bedrijven die qua omzet- en winst afhankelijk zijn van een open wereldeconomie met een hoge mate van economische en politieke globalisering. Door te anticiperen op een daling van de aandelen van deze bedrijven kan het Fonds profiteren van deze trend.

Kosten

De vaste kosten (beheervergoeding) van het SSF bedragen 1,4% per jaar in klasse A (tot 250.000 euro) en 1,2% in klasse B (vanaf 250.000 euro). De variabele kosten (performance fee) zijn 20% van het fondsresultaat na kosten in klasse B en 25% in klasse A. Er geldt een eeuwigdurende high-water mark. Er worden pas variabele kosten in rekening gebracht, wanneer de participatie(waarde) een nieuw hoogste punt bereikt.

De in- en uitstapkosten bedragen 0,50%. De minimale inleg bedraagt €25.000. Het is maandelijks mogelijk in- en uit te stappen.

Participeer nu

*Short Beleggen

Wat is een short positie?

Met een short positie profiteert het Fonds van een daling in het betreffende aandeel. Hiertoe verkoopt het Fonds een (geleende) aandelenpositie en koopt deze positie weer terug als het
aandeel gedaald is. Het verschil tussen deze twee transacties (verkoop en terugkoop) is het resultaat van de short positie.

Short beleggen is een onnatuurlijke handeling voor veel beleggers, terwijl aan het verkopen van iets wat men bezit vaak dezelfde verwachting vooraf gaat: dat het effect in waarde zal dalen.

Nu Deelnemen

Deelname aan het Short Selection Fund is mogelijk op iedere eerste werkdag van de maand.

Download het deelnameformulier